Свинско с червено цвекло, моркови и лук

Необходими продукти:

  • 800 г свинска плешка без кост
  • 2 глави червено цвекло
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. мед
  • 1 ч.ч. бира
  • 1 ч.л. риган
  • щипка червен пипер
  • магданоз – по желание

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете свинската плешка на кубчета. Сложете я в тенджера и залейте с 2 ч.ч. вода. Месото се вари 30- 40 минути.
  2. Свареното месо се подрежда в гювеч.
  3. Кореноплодните се почистват и измиват. Режат се на кубчета. Лукът се реже на пръстени. Зеленчуците се разпределят между месото. Поръсва се сол, риган и червен пипер.
  4. Медът се смесва с бирата и ястието се полива с получената смес и 2 ч.ч. прецеден свински бульон. Съдът се похлупва.
  5. Ястието се пече на умерен огън 40 минути. Поднася се топло.
  6. По желание може да се поръси със ситно нарязан магданоз.

Leave a comment