Необходими продукти:
- 800 г свинска плешка без кост
- 2 глави червено цвекло
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. мед
- 1 ч.ч. бира
- 1 ч.л. риган
- щипка червен пипер
- магданоз – по желание
Начин на приготвяне:
- Нарежете свинската плешка на кубчета. Сложете я в тенджера и залейте с 2 ч.ч. вода. Месото се вари 30- 40 минути.
- Свареното месо се подрежда в гювеч.
- Кореноплодните се почистват и измиват. Режат се на кубчета. Лукът се реже на пръстени. Зеленчуците се разпределят между месото. Поръсва се сол, риган и червен пипер.
- Медът се смесва с бирата и ястието се полива с получената смес и 2 ч.ч. прецеден свински бульон. Съдът се похлупва.
- Ястието се пече на умерен огън 40 минути. Поднася се топло.
- По желание може да се поръси със ситно нарязан магданоз.