Спаначени кюфтенца

Необходими продукти:

За кюфтетата:

  • спанак – 1 пак. замразен
  • 1 бр. яйце
  • 2 скилидки чесън
  • бадемово брашно – 60 г
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 щипка джоджен
  • 200 г сирене
  • зехтин

За соса:

  • 200 г кисело мляко
  • 100 г майонеза
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 връзка копър
  • сол – на вкус

Начин на приготвяне:

  1. В предварително загрят тиган, в зехтин, се запържва нарязания чесън, след което се добавя нарязания спанак. След запържването се слагат в купа.
  2. Добавяме натрошеното сирене, брашното и разбито яйце. Посоляваме и добавяме подправките. Всичко се разбърква до получаване на гъста смес, от която се оформят кюфтенца.
  3. Овалваме кюфтенцата в бадемово брашно или пармезан и запържване в предварително загрят тиган със зехтин.
  4. Готовите кюфтенца се отцеждат от мазнината върху кухненска хартия.
  5. Приготвя се сос от разбъркано кисело мляко, майонеза, настърган чесън, сол и нарязан копър.
  6. Поднасяме кюфтенцата със соса.

Leave a comment