Необходими продукти:
За кюфтетата:
- спанак – 1 пак. замразен
- 1 бр. яйце
- 2 скилидки чесън
- бадемово брашно – 60 г
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 щипка джоджен
- 200 г сирене
- зехтин
За соса:
- 200 г кисело мляко
- 100 г майонеза
- 1 скилидка чесън
- 1/2 връзка копър
- сол – на вкус
Начин на приготвяне:
- В предварително загрят тиган, в зехтин, се запържва нарязания чесън, след което се добавя нарязания спанак. След запържването се слагат в купа.
- Добавяме натрошеното сирене, брашното и разбито яйце. Посоляваме и добавяме подправките. Всичко се разбърква до получаване на гъста смес, от която се оформят кюфтенца.
- Овалваме кюфтенцата в бадемово брашно или пармезан и запържване в предварително загрят тиган със зехтин.
- Готовите кюфтенца се отцеждат от мазнината върху кухненска хартия.
- Приготвя се сос от разбъркано кисело мляко, майонеза, настърган чесън, сол и нарязан копър.
- Поднасяме кюфтенцата със соса.